Synnytyksen käynnistyshoito vyöhyketerapialla –  Lempeä tie synnytykseen

Synnytyksen käynnistyminen on ihmeellinen tapahtuma, jossa sekä äidin että vauvan valmius syntymään kohtaavat. Kyse ei ole vain kehon fysiologisesta valmiudesta, vaan myös syvästä henkisestä matkasta kohti uutta elämänvaihetta. Vauva ja äiti käyvät kumpikin läpi omaa valmistautumistaan tulevaan kohtaamiseen.
Vauvan syntyessä syntyy myös äiti.

Synnytyksen käynnistyshoito vyöhyketerapian avulla on lempeä ja luonnollinen tapa valmistella kehoasi tulevaa synnytystä varten.

 

Vyöhyketerapeuttinen synnytyksen käynnistyshoito on luonnonmukainen tapa valmistaa kehoasi tulevaa synnytystä varten.

Raskausaika on täynnä ihmeellistä odotusta, toivoa ja joskus myös pientä malttamattomuutta, etenkin kun laskettu aika lähestyy. Luonnollisten ja lempeän tehokkaiden menetelmien etsiminen synnytyksen käynnistymisen tueksi mietityttää monta odottavaa äitiä. Vyöhyketerapia yhdistettynä ayurvedisiin hierontaotteisiin voi tarjoata synnytyksen käynnistymiseen ainutlaatuisen avun.

Perimmäistä syytä synnytyksen käynnistymiseen ei tunneta

Emme tiedä tarkkaan mikä käynnistää synnytyksen. Todennäköisesti synnytyksen käynnistyminen on monen asian summa. Sekä äidin, että vauvan pitää olla valmiita synnytykseen. Äidin, kohdun, istukan ja vauvan hormonaaliset ja muut muutokset loppuraskaudessa johtavat lopulta synnytyksen käynnistymiseen.

Viimeisen raskauskolmanneksen aikana kehittyvät kohtuvauvan valmiudet syntymän jälkeiseen elämään. Hän kasvattaa painoaan ja keuhkot kehittyvät vauhdilla.

Samaan aikaan Sinun keho valmistautuu synnytykseen hormonaalisilla muutoksilla: kohdunkaula pehmenee, lantio mukautuu ja kehosi tuottaa synnytyksen käynnistymiselle tärkeitä hormoneja. Progesteronin määrä vähenee ja estrogeenipitoisuus nousee.

Kohdustasi tulee herkempi supistuksille lisääntyneiden oksitosiinireseptoreiden myötä. Loppuraskautta kohden harjoitussupistuksista tulee lähes päivittäinen tuttavuus.

Labour of Love – Oksitosiinihormoni, tuo ihmeellinen ’rakkaushormoni’

Synnytyksen käynnistyminen on kaunis, luonnollinen prosessi, johon vaikuttavat niin hormonaaliset, fysiologiset kuin psykologisetkin tekijät. Oksitosiini, tuo ihmeellinen "rakkaushormoni", on keskeisessä roolissa tässä ainutlaatuisessa tapahtumassa.

Tämä erityinen hormoni ei pelkästään edistä synnytyksen käynnistymistä, vaan luo myös syvää yhteyttä Sinun ja vauvasi välille. Sen eritys lisääntyy lempeän kosketuksen ja rentoutumisen myötä. Tämä puolestaan auttaa kehoa valmistautumaan tulevaan synnytykseen luonnollisella tavalla.

“Kohtulihaksessa estrogeeni- ja keltarauhashormonin välinen tasapaino siirtyy enemmän estrogeenivaltaisuuden suuntaan ja kohdun herkkyys supistuksia säätelevälle oksitosiini-hormonille lisääntyy. Myös kohdun venyttyminen raskauden edetessä lisää kohdun supistusherkkyyttä”, kirjoittaa Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Aila Tiitinen Lääkärikirja Duodecimissa 29.2.2024 (Terveyskirjasto.fi)

Mistä voit päätellä että synnytys on lähellä?

Sinulla saattaa olla menkkakivun tapaisia alaselkäkipuja, kenties lisääntynyttä valkovuotoa tai kohdunsuulla ollut limatulppa voi irrota.

Ajatuksesi kääntyvät sisäänpäin ja pesimisviettisi herää. Et enää haluakaan seurata maailman tilannetta niin tarkkaan tai lähteä pois kotoa. Kenties mietit tulevaa synnytystä ja kuvittelet minkälaista elämä on vauvasi synnyttyä.

Saatat huomata että loppuraskaudessa vauvasi ei enää paina niin paljon palleaan ja Sinun on helpompi hengittää. Lapsi on laskeutunut ja kiinnittyy lantioon. Olet ehkä raskauden loppuvaiheessa neuvolakäyntien yhteydessä keskustellutkin terveydenhoitajan kanssa siitä, onko vauva laskeutunut ja kiinnittynyt.

Synnytyksen ajankohdasta tai kulusta ei kuitenkaan voi tehdä tarkkoja päätelmiä sen perusteella, milloin tarjoutuva osa laskeutuu tai laskeutuuko se ylipäänsä ennen laskettua aikaa.

On arvioitu, että sekä äidissä, kohtulihaksessa, istukassa ja kohdussa tapahtuvat hormonaaliset ja muut muutokset johtavat synnytyksen käynnistymiseen.

Säännölliset supistukset ja lapsivedenmeno ovat merkkejä synnytyksen käynnistymisestä

Suurin osa synnytyksistä käynnistyy supistuksilla ja noin joka viides lapsivedenmenolla ilman edeltäviä supistuksia. Usein supistukset alkavat muutaman tunnin kuluttua lapsivedenmenosta. Limatulppa voi irrota päiviä tai jopa viikkoja ennen synnytystä.

Supistuksissakin voi tulla niin sanottuja lepovaiheita. Yleisesti ajatellaan että ensisynnyttäjän synnytys on käynnissä kun supistuksia on tullut vähintään kahden tunnin ajan, viiden minuutin välein ja yksi supistus kestää vähintään minuutin.

Henkinen valmistautuminen synnytykseen on yhtä tärkeää kuin fyysinen

Synnytykseen voi valmistautua monella tapaa. Raskauden aikana on hyvä huolehtia omasta fyysisestä hyvinvoinnista, mutta loppuraskautta kohti on tärkeätä osata myös kääntyä sisäänpäin. Pohtia omia synnytystoiveitaan ja harjoitella tietoisesti rentoutumaan. Hengitykseen keskittyminen on yksi helpoimmista tavoista tulla läsnäolevaksi omaan kehoonsa.

Mieleesi odottavana äitinä saattaa nousta monia kysymyksiä, kuten:

Olenko valmis?

Osaanko olla äiti?

Miten selviän synnytyksestä?

Nämä ajatukset ovat luonnollinen osa synnytykseen valmistautumista ja auttavat työstämään tulevaa elämänmuutosta. Myös kohtuvauvasi aistii Sinun tunnetiloja ja valmistautuu omalla tavallaan suureen muutokseen.

Kun sinun äitinä että vauvasi fyysinen ja henkinen valmius kohtaavat, synnytys käynnistyy luonnollisesti. Synnytysmatka voi kauneimmillaan olla kuin hieno tanssi, jossa kumpikin osapuoli ottaa omat askeleensa kohti yhteistä määränpäätä.

Synnytys käyntiin luonnollisesti vyöhyketerapian avulla

Haluaisitko, että synnytyksesi käynnistyisi luonnollisesti ilman sairaala käynnistystä? Synnytyksen käynnistyshoito vyöhyketerapian avulla on lempeä ja luonnollinen tapa valmistella kehoasi tulevaa synnytystä varten.

Synnytyksen käynnistyshoito voidaan tehdä Sinulle, kun olet saavuttanut raskausviikon 39 tai jos olet menossa muutaman päivän sisällä sairaalassa tehtävään synnytyksen käynnistykseen.

Hoidossa huomioidaan aina nämä asiat:

  • Synnytyksen käynnistyshoitoon voi tulla vasta kun raskausviikot ovat 39+0 tai sen jälkeen.

  • Hoidossa huomioidaan aina Sinun yksilöllinen tilanteesi ja raskauden kulku.

  • Hoito kannattaa uusia viikon sisällä ensimmäisestä kerrasta.

Vyöhyketerapeuttinen käynnistyshoito sopii erityisen hyvin tilanteisiin, joissa laskettu aika on lähellä tai käsillä. Se tarjoaa arvokasta rentoutumista ja hyvinvointia odotusajan loppuvaiheeseen, luoden samalla optimaaliset olosuhteet luonnolliselle synnytyksen käynnistymiselle.

Mitä vyöhyketerapeuttisessa synnytyksen käynnistyhoidossa tapahtuu?

Jokainen raskaus ja jokainen äiti on yksilöllinen. Siksi hoito suunnitellaan aina henkilökohtaisesti, huomioiden Sinun toiveet ja tarpeet.

Vyöhyketerapeuttinen käynnistyshoito on turvallinen ja lempeä tapa tukea kehon luonnollisia prosesseja.

Hoidossa yhdistyvät:

  • Perinteinen vyöhyketerapia

  • Ayurvediset hierontatekniikat

  • Ohjattu rentoutuminen

  • Yksilöllinen lähestymistapa

Hoidon alussa kartoitan Sinun tilanteesi ja raskauden kulun

Sen jälkeen voit asettua hoitopöydälle alusvaatteillasi lämpimien pyyhkeiden alle kylkimakuu asentoon, pehmeillä tyynyillä tuettuna. Tämä asento on ihanteellinen sekä Sinulle ison vatsan kanssa että vauvalle Tärkeintä on, että voit rentoutua ja antaa itsellesi luvan nauttia kehopasi hellivästä hoidosta. Kun Sinä rentoudut, myös vauvasi rentoutuu.

Hoito on tehokas ja samalla hyvin rentouttava, siinä yhdistyy koko kehon hieronta korvien ja jalkapohjien vyöhykepisteiden käsittelyyn

Vyöhykepisteiden käsittely valmistaa kohtuasi ja kohdunkaulaa synnytykseen, vahvistaa supistuksia ja tukee hormonitoimintaasi. Hieronnan avulla vapautetaan kehon jännitteitä ja tehdään tilaa lantioon, jolloin vauvasi pääsee laskeutumaan hyvään asentoon. Vyöhykepisteiden käsittelyssä käytän sormieni lisäksi siihen tarkoitettuja välineitä, kuten vyöhykepuikkua ja Quashaa.

Ohjaan aina myös muutaman tehokkaan kotihoito-ohjeen, joiden avulla voit tukea hoidon vaikutuksia.

Kohtaan Sinut aina kuuntelevasti ja arvostaen. Keskustelu ja ajatustesi jakaminen voi lievittää synnytykseen liittyviä pelkojasi ja siten edesauttaa synnytyksen käynnistymistä.

 

Vyöhyketerapeuttinen synnytyksen käynnistyshoito on lempeä tapa valmistautua elämän ihmeellisimpään hetkeen. Se tarjoaa ainutlaatuisen hetken rentoutua ja rauhoittua keskellä odotuksen aikaa. Tämä ihanan rentouttava, mutta tehokas hoitomuoto tukee sekä Sinun että vauvasi hyvinvointia tässä ainutlaatuisessa elämänvaiheessa, luoden kauniin polun kohti tulevaa synnytystä.

-Karoliina Bruun-

 

Jos pohdit soveltuuko hoito Sinulle, ole yhteydessä niin jutellaan. Minulla on 10 vuoden kokemus kätilön työstä sairaalassa ante- ja lapsivuodeosastoilta sekä synnytyssalista. Muista, että voit aina halutessasi keskustella kaikkien vaihtoehtoisten hoitomuotojen käytöstä myös neuvolan terveydenhoitajan ja hoitavan lääkärisi kanssa.

 

Baby shower lahjaidea

Onko ystäväsi raskaana? Oletko järjestämässä baby showereita ja mietit mikä olisi ihana lahja tulevalle äidille?

Lahjakortti vyöhyketerapeuttiseen raskaushierontaa tai synnytyksen käynnistyshoitoon on aivan ihana idea hemmotella tulevaa äitiä
Hoidolla on suotuisat vaikutukset myös syntyvälle vauvalle. Voit ostaa e-lahjakortin lahjakorttikaupastani. Lahjakorttiin on mahdollista kirjoittaa oma viesti lahjan saajalle. Pääset kauppaa alla olevan linkin kautta.

Kenties haluatte vyöhyketerapeuttisen hieronnan varsinaiseen juhlaan?
Sekin onnistuu pk-seudulla. Hinta määräytyy silloin ajankohdan ja kilometrien mukaan. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous. Linkki yhteydenottolomakkeeseen on myös tuossa alla.


Olet sydämellisesti tervetullut kokemaan
hoitojeni kokonaisvaltaisesti eheyttävän vaikutuksen omaan hyvinvointiisi!

Otan vastaan asiakkaita hoitohuoneellani Sipoon Söderkullassa ja Helsingissä Malmilla Elonaskeleen kauniissa tiloissa. Klikkaa linkkiä ja varaa aikaa rentouttavaan hoitoon.

Sinä olet kaiken hyvän arvoinen!

 

Karoliina Bruun

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ammattilainen

kraniosakraaliterapeutti
hieroja
vyöhyketerapeutti
Reiki Master opettaja
kätilö, terveydenhoitaja AMK

Edellinen
Edellinen

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta ja kosketuksen ihmeellinen voima

Seuraava
Seuraava

Kraniosakraaliterapia – Lempeä avain kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin